TSE Belgesi
Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi; Hizmet yerinin imkânlarının ilgili Türk Standardı ve/veya Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan kritere uygunluğunu gösteren ve aktedilen sözleşme ile kullanılabilen geçerliliği 1 yıl olan belgedir.
Hizmet üreten sektörlerde, işyerleri, kurum veya kuruluşların verdiği hizmetlerin yeterliliğinin, ilgili Türk Standardına ve/veya Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan kriterlere uygunluğunu gösteren ve akt edilen sözleşme ile kullanılabilen geçerliliği 1 yıl olan belgedir. Bu belge tüketiciye verilecek hizmetlerin ve çeşitli işyerlerinin mevzuata uygunluğunu, imkan ve kabiliyetlerinin yeterliliğini gösterir.
Hizmet Yeterlilik Belgesinin Yararları Nelerdir?
- Bazı sektörlerde hizmet veren kuruluşlar için ihale şartlarından birisi yerine getirilmiş olur.
- İşyerlerinde bulunan tüm teçhizat sigorta kapsamına alınır,
- Müşterinin servis hizmeti için bıraktığı tüm cihazlar sigorta kapsamındadır,
- Belgede yazılı hizmet için belgeli kuruluşun alt yapısının tam olduğunu garanti eder,
- Hizmetin belirli bir süre içerisinde ve belirli kurallara uygun olarak verilmesini sağlar,
- Verilen hizmet geriye dönük olarak izlenebilir,
- Verilen hizmetin kalitesi artar,
- Hizmet alan müşterinin haklarının korunmasını sağlar,
- Müşteri fiyat yönünden korunur
- Müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar,
- Hizmet veren kuruluşun müşteri sayısının artmasını sağlar,
- Ürün ile ilgili satış sonrası hizmetlerin güvenle yürütülmesini sağlar.
TSE tarafından Yetkilendirilmiş Danışman firma olarak bizden alacağınız danışmanlık
Hizmetlerimizde güvence altında olmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.
Tse Ürün Belgelendirme Nedir?
Bir ürünün belgelendirilmesi, ürünün özel standartlar ve diğer norm dokümanlara uygunluğu için güvence sağlamanın bir aracıdır. Bazı ürün belgelendirme sistemleri, ürünün başlangıç deneyini ve ürün tedarikçisinin kalite sistemlerinin değerlendirilmesini ve bunu takiben fabrika kalite sistemini, fabrikadan ve serbest piyasadan alınan numunelerin denenmesini dikkate alan periyodik kontrolü içerir.
Ürün belgelendirme sistemleri TS EN 45011 Ürün belgelendirmesi yapan belgelendirme kuruluşları için genel şartlar” standardına uygun olarak gerçekleştirilir.
Ürün belgelendirme sistemi, ürünün imalattan kullanım yerine kadar birçok fayda sağlar. Bunlar başlıca şunlardır:
İmalatçılar için;
- Müşteri güveni
- Pazarlama kolaylığı
- Sürekli gelişmeye katkı
- Kalitesizlik maliyetlerinde azalma
Doğalgaz ve su dağıtım kuruluşları gibi uygulayıcılar için;
- Müşteri güveni
- Kalite kontrol maliyetlerinde azalma
- Ürüne bağlı işletme maliyetlerinde azalma
- Standartlara uygun ürün kullanımı
TSE Ürün Belgelendirme İşlemleri
Üretim Yeri İncelemesi:
Üretim yeri incelemesi yapılması gereken belgelendirme işlemlerinde üretim yeri, ÜBM’nin görevlendirdiği Uzman veya Uzmanlar tarafından personel, üretim donanımı ve kalite kontrol imkânlarının yeterliliği açısından yerinde değerlendirilir. Üretim yeri incelemelerinde can ve mal güvenliğini doğrudan etkileyen uygunsuzluklar tespit edilmesi halinde numune alınmaz
Numune Alma:
ÜBM tarafından, muayene ve deney için ihtiyaç duyulan miktarda numune alınır. Numune alma yöntemi ve planı ÜBM tarafından belirlenir. Numune ve varsa şahit numuneler üzerindeki işaretleme ve etiketler hiçbir şekilde bozulmadan ve numune zarar görmeden muhafazası ve ÜBM tarafından belirlenen laboratuvarlara teslim edilme yükümlülüğü Başvuru Sahibine aittir.
Muayene ve Deney:
Ürün belgelendirme hizmetleri kapsamında yapılacak muayene ve deneyler, ÜBM tarafından belirlenir, tanımlanır ve sınıflandırılır.
ÜBM tarafından alınan numuneler üzerinde yapılması gereken muayene ve deneyler, ÜBM tarafından yeterliliği kabul edilen laboratuvarlarda, ÜBM tarafından belirlenmiş olan şartlarda yapılır veya yaptırılır
Ürün ve Ambalajın İşaretlenmesi:
Belge Sahibi, TSE belgesi ve kullanma hakkını aldığı ilgili TSE Markasını, belge üzerinde yazılı üretim yerinde ürettiği ürünleri için kullanacaktır.
Değerlendirme:
Belgelendirme başvurusu yapılan ürüne ait üretim yeri incelemesine ve/veya muayene ve deneylere ait sonuçlar ve/veya raporlar ilgili Belgelendirme Birimlerince değerlendirilerek bu değerlendirme sonucu ile birlikte karara bağlanmak üzere Belgelendirme Komisyonları’na sunulur
Sözleşmenin Akdi ve Belgenin Düzenlenmesi:
Belgelendirme Komisyonları’nın olumlu karar vermesi halinde, bu karar başvuru sahibine bildirilerek sözleşme yapmak üzere davet yapılır. Başvuru Sahibi veya yetkili temsilcisi ile düzenlenen belge ve varsa kullanma hakkı verilen TSE Markalarından biriyle ilgili olarak Sözleşme imzalanır. Başvuru Sahibi; belge ve belge ile ilişkilendirilmiş TSE Markası kullanma hakkını kazanır. Belge sahibi kuruluşun yazılı talebi halinde, belge talep edilen yabancı dilde tanzim edilebilir